Beni Allah (c.c.) affeder... ( Mi ACABA ? )

Peygamberimiz (S.A.S.) buyuruyor ki:

"Ümmetim öyle bir zaman görecek ki, vücûdlarda elbiseler yiprandigi gibi kalblerde Kur\'ân yipranacaktir. Davranislari korkusuz bir tamahkârlik olacaktir. iyilik isleyen «Bu benden kabul olunur», kötülük isleyince de «afvedilir diyecektir."

Peygamberimizin bildirdigine göre, o günün insanlari Kur'ân'i Kerim´in azâbi haber veren âyetleri hakkinda bilgileri olmadigi için tamahkârligi. Allâh Korkusu\'nun yerine koyacaklardir.

Aynen böylesine bir hâl, Allâh tarafindan Hiristiyanlar hakkinda bildirilmektedir.

Ulu Allah (C.C.) buyurur ki:

Onlardan sonra gelip Kitâb'a vâris olanlar, bu alçak dünyanin geçici seylerini tercih ederek «Biz afvediliriz» dediler. Eger önlerine benzer bir geçici dünya nimeti çikarsa onu da alirlar. Allah'a karsi haktan baskasini söyleyeceklerine dâir kendilerinden Kitâb'in hükmü uyarinca, söz alinmadi mi ve kitaptan olanlari incelemediler mi? Oysa ki, Allâh'dan çekinenler için âhiret yurdu daha hayirlidir, hiç anlamiyorlar mi?

(A\'raf - 169)

Âyet demek istiyor ki, onlar yani âlimler kitaba vâris oldular, yani içinde ne var, biliyorlar. Buna ragmen bu alçak dünyanin geçici ni\'metlerini tercih ediyorlar, helâl olsun, haram oisun dünyada asiri arzularina uyuyorlar.

Yine Ulu Allâh (C.C.) buyuruyor ki:

Allah'in huzuruna dikileceginden çekinenler için iki cennet vardir.

(Rahman - 46)

Ulu Allah (C.C.) buyuruyor kî:

Bu, benim huzuruma dikileceginden ve benim haber verdigim korkunç âkibetlerden çekinenler içindir.

(75).

Kur'ân´i Kerim bastan sona kadar ikaz ve korkutucu haberler ile doludur. Üzerinde düsünen kimse eger içindekilere inaniyorsa uzun süreli kedere düser ve büyük bir korkuya kapilir.
Oysa ki, insanlar Kur'ân´i Kerim'i parça parça ederler. Onun harflerini mahreçlerinden çikarirlar, okunus kurallarina dikkatle refi, nasib ve fer ederler. Fakat sanki arap siirlerinden birini okur gibi onun mânâsini anlamaya ve gerektirdigi gibi okumaya önem vermezler.

Dünyada bundan daha büyük bir aldanis var midir? Buna yakin bir aldanis da hem günah ve hem de sevap isleyip de günahlari daha cok olan bir takim kimselerin günâhlarinin afvedilecegini beklemeleri ve günâh kefelerinin baskinligina ragmen iyilik kefelerinin agir basacagini sanma icindir. Bu davranis, cahilligin en koyusudur.

Kategoriler: 

Yorumlar

EN KÖTÜSÜ CEHENNEME GİDECEĞİ BİLE BİLE YAPMAK MI?;YOKSA AFFEDİLECEĞİNİ SANMAK MI?;VEYAHUTTA DAHA ZAMANIM VAR DEYİP SANKİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKMIŞIM GİBİ SONRAYA BIRAKMAK MI !?ALLAH YARDIMCIM VE YOL GÖSERİCİM OLSUN.

s.a. kardeşim bunların üçü de şeytanın hilesidir, vesevesesidir... Bunların içinde doğru olan yoktur...

Doğrusu (ki en iyi Allah (c.c.) bilir) Korku ile ümit arası olmak ve emirlerine sarılıp, yasaklarından bucak bucak kaçmaktır... Bunları yapıyor olmana rağmen amellerine güvenmemen, Allah (c.c.) ın azabından korkman, bir o kadar da O (c.c.) nun merhametinden umut kesip yeise düşmemendir... :)